17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Peste 16.000 de ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore, în creştere cu 2% faţă de ziua precedentă

Publicat pe


În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră au intrat în România 75.902 de persoane, dintre care 16.676 cetăţeni ucraineni, în creştere cu 2% faţă de ziua precedentă, informează Poliţia de Frontieră, conform Agerpres.

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 7.203 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 8,7%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 7.789 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 2,6 %).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 12 martie 2022, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 397.542 cetăţeni ucraineni.

În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români pana la capacitate maximă.

Măsuri similare de întărirea controlului şi supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Sursa foto: Cristian Lupașcu / Agerpres fotoSursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri