15.3 C
București
joi, 2 mai 2024

Peste 30 de autori și traducători se retrag de la premiile literare PEN America, în semn de protest față de tăcerea cu privire la „uciderea genocidară a palestinienilor”

Publicat pe


Treizeci şi unu de autori şi traducători şi-au retras operele din cursa pentru premiile literare PEN America 2024 sau le-au refuzat din cauza „eşecului organizaţiei de a proteja” scriitorii palestinieni din Gaza, potrivit The Guardian, transmite News.ro.

Nouă din 10 candidaţi la premiul PEN/Jean Stein, în valoare de 75.000 de dolari (60.143 de lire sterline), şi-au retras cărţile. Christina Sharpe, Catherine Lacey şi Joseph Earl Thomas se numără printre scriitorii care şi-au retras cărţile.

Douăzeci şi unu dintre autorii care s-au retras, împreună cu alţi nouă scriitori, au semnat marţi o scrisoare prin care cer demisia imediată a directorului general al organizaţiei, Suzanne Nossel, a preşedintelui, Jennifer Finney Boylan, şi a întregului comitet executiv.

Scrisoarea evidenţiază „contrastul puternic” dintre poziţia PEN America şi cea a altor centre PEN din întreaga lume. „PEN English, în tandem cu PEN irlandez şi PEN Cymru din…



Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri