14.3 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Peste 5.500 de ucraineni au scăpat de atacuri – Evacuarea din Mariupol A EȘUAT din nou, din cauza bombardamentelor

Publicat pePentru orașele Mariupol din regiunea Donețk, Popasnaya, Shchastia, satul Gornoye din regiunea Lugansk și orașul Pology din regiunea Zaporojie, evacuarea a eșuat din cauza bombardamentelor constante ale ocupanților.

„Astăzi, 13 martie, nouă din 14 coridoare umanitare au fost activate”, a spus vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk . Astfel că puțin peste 5.500 de persoane au fost evacuate duminică prin cele 9 culoare umanitare. În același timp, oficialul a anunțat că s-a reușit evacuarea a 7.000 de persoane din regiunile Lugansk și Kiev.

„Evacuarea din orașul Mariupol a eșuat din nou. Nu am reușit să ajungem la Mariupol. Ne-am oprit la Berdiansk din cauza loviturilor aeriene devastatoare de la Mariupol. Sper, totuși, să se poate facă evacuare începând de luni dimineața”, a precizat viceprim-ministrul Vereșciuk, potrivit Unain.net.

Un convoi de camioane cu alimente, medicamente și autobuze pentru evacuarea din Mariupol, care a părăsit Zaporojie pe 12 martie, nu a avansat pe traseu din cauza bombardamentelor și a încălcării totale a obligațiilor. A rămas blocat în orașul Berdiansk .

Orașul Mariupol este în pragul unui colaps umanitar, fiind supus blocadei de către ocupanții ruși. Oamenii au ajuns să topească zăpada ca să poată bea apă sau caută variante alternative în conductele subterane.

Până duminică, aproape 2.200 de oameni au fost uciși și mai mulți răniți în Mariupol.

Cum s-au desfășurat evacuările civililor prin cele 9 coridoare 

În regiunea Kiev, 3.950 de persoane au fost evacuate, iar 600 de oameni au fost salvați din Borodnyaki și duși la Jitomîr.

Prin negocieri foarte tensionate, 1.000 de oameni au fost salvați din satul Pobeda din Baryshevskaya.

„Ocupanții nu au respectat ce au promis dimineața și i-a forțat pe oameni să se întoarcă la adăposturile anti-bombă și în subsoluri, de unde au plecat cu speranța de a părăsi un loc periculos”, a declarat Vereșciuk.

De asemenea, 375 de persoane, dintre care 198 de copii, au fost evacuate din satul Bolshaya Dymerka, și alte 600 de persoane din orașul Bucha.

În regiunea Lugansk, au fost salvați 1,6 mii de oameni: Lisichansk – 400, Rubizhne – 350, Severodonetsk – 600, Kremennaya – 250.

„În total, astăzi am reușit să scoatem peste 5.550 de oameni din bombardarea constantă”, a anunțat Vereșciuk, și a precizat că, din cauza încălcării acordurilor la care au ajuns invadatorii, coridoarele umanitare pentru cinci așezări nu au funcționat.

Pentru orașele Popasnaya, Shchastya și satul Gornoye din regiunea Lugansk și orașul Pologi din regiunea Zaporojie, evacuarea a eșuat din cauza bombardamentelor constante ale ocupanților.Sursa: www.realitatea.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri