31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Peste 566.000 lei, confiscaţi de poliţiştii locali de la un bar care nu a respectat măsura suspendării activităţii / Firma a contestat măsura, dar a pierdut procesele în instantă

Publicat pe


Peste 566.000 lei au fost confiscaţi de poliţiştii locali de la un operator economic care a încălcat măsura suspendării activităţii dispusă în urma unui control desfăşurat în aprilie 2019, informează, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Matei.

Potrivit acesteia, este vorba despre un agent economic depistat de oamenii legii că desfăşura activităţi comerciale de prestări servicii de alimentaţie publică – baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor alcoolice, fără a deţine un acord privind exercitarea activităţii de comercializare în zone publice şi autorizaţia privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, eliberate de autorităţile administraţiei publice locale.

Agentul economic în cauză a depus plângere la Judecătoria Galaţi, iar în urma unei sentinţe civile, plângerea a fost respinsă. De asemenea, Tribunalul Galaţi a respins apelul formulat de operatorul economic.

„Potrivit legii, veniturile realizate ilicit în perioada dintre data suspendării activităţii comerciale şi momentul constatării contravenţiei se confiscă şi se fac venit la bugetul de stat. În aceste condiţii, în conformitate cu prevederile legale suma confiscată de poliţiştii locali se transformă în venit la bugetul statului”, a declarat Aurelia Matei.

În 2021, aproximativ 1,1 milioane lei a fost suma confiscată de poliţiştii locali de la un număr de patru operatori economici, persoane juridice, care nu au respectat măsura legală de suspendare a activităţii impusă în urma unor verificări care au scos la iveală o serie de nereguli. Agenţii economici sancţionaţi deţineau afaceri în domeniul alimentaţiei publice şi a saloanelor de înfrumuseţare.

Tot în 2021, Poliţia Locală Galaţi a derulat pentru prima dată acţiuni de confiscare a veniturilor obţinute în urma derulării activităţii pe perioada suspendării, de către unii agenţi economici. (Sursa: Agerpres)

 

 

 Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri