0.1 C
București
vineri, 3 februarie 2023

Peste 6.000 de câini şi pisici, sterilizaţi gratuit anul acesta în cadrul campaniilor PMB / Ținta la începutul anului era de 10.000 de animale sterilizate

Publicat pe


Peste 6.000 de câini şi pisici au fost sterilizaţi gratuit anul acesta în cadrul campaniilor derulate de Primăria Capitalei, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, anunţă edilul general, Nicuşor Dan, citat de Agenția de presă Rador.

„În primele patru luni ale anului au fost sterilizate 5.019 animale fără pedigree – 1.152 de câini cu deţinător şi 3.867 de pisici cu şi fără deţinător. Din luna octombrie, de când am început campania de sterilizări gratuite a pisicilor de rasă comună, fără deţinător, au fost sterilizate 918 pisici. Din noiembrie, de când am lansat campania de sterilizări gratuite pentru câini de rasă comună, cu deţinător, au fost sterilizaţi 336 de câini”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

El menţionează că şi anul acesta s-a derulat campania de informare a cetăţenilor privind obligaţia de a-şi microcipa şi steriliza câinii de rasă comună.  În acest sens, au fost vizitate 9.000 de imobile şi distribuite peste 30.000 de pliante informative. „Echipe mixte au mers din poartă-n poartă şi au pus în vedere oamenilor să-şi sterilizeze şi microcipeze căţeii. Cei care nu s-au conformat au fost sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei.

Campania a beneficiat de colaborarea ASPA cu Poliţia Locală şi cu PROEDUS şi de sprijinul Poliţiilor Locale Sector 2, 3, 5 şi 6. Campaniile de sterilizări gratuite pentru câini şi pisici vor continua şi în 2023”, adaugă primarul Capitalei.

Primăria Capitalei anunţa la începutul anului că va continuarea campaniei de sterilizare a câinilor şi pisicilor fără pedigree, având ca ţintă sterilizarea a 10.000 de animale în 2022.

„În ultimele două luni, prin efortul ASPA, am reuşit sterilizarea a circa 2.000 de animale, precum şi microciparea a sute de căţei. Ţinta campaniei e să avem 10.000 de patrupede sterilizate, ceea ce – cu ajutorul bucureştenilor – ar trebui să reuşim în cursul acestui an”, precizează primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, citat într-un comunicat al instituţiei transmis Agerpres.Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri