31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Peste 670.000 de persoane au fugit din Ucraina de la începutul războiului, iar 150.000 de persoane au plecat doar în ultimele 24 de ore

Publicat peSunt peste 670.000 de persoane care au fugit din Ucraina, de la începutul războiului, iar 150.000 de persoane au părăsit țara vecină doar în ultimele 24 de ore, după cum informează un raport al ONU.

Începând de joi, de când a început războiul din Ucraina, aproximativ 670.000 de persoane au fugit din Ucraina în țările vecine precum România, Polonia și Republica Moldova. Totuși, aproximativ jumătate dintre cetățenii care au părăsit Ucraina au ales să treacă granița în Polonia.

Peste 670.000 de persoane au fugit din Ucraina, de la începutul războiului

În ultimele 24 de ore, numărul total de refugiați care au părăsit Ucraina a ajuns la 150.000, potrivit datelor Agenţiei ONU pentru Refugiaţi. Multe dintre persoanele care au părăsit Ucraina ar avea la cine să stea, prieteni sau membrii ai familiei și ar avea și mijloace de transport cu care să plece, după cum a precizat Grandi, pentru Agerpres. 

Acesta și-a exprimat îngrijorarea pentru cetățenii care nu dispun de mijloace de transport și sunt mai puțin norocoși, ei fiind cu siguranță cei care vor avea nevoie de ajutor în zilele următoare.

Șapte refugiați ucraineni au trecut prin râul Tisa ca să ajungă în România

Șapte cetățeni din Ucraina au trecut prin râul Tisa în România și au solicitat protecția statului român, informează Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

Este vorba despre doi bărbați cu vârste curprinse între 34 și 44 de ani, care au solicitat o formă de protecție a statului român, potrivit Agerpres, preluat de G4Media.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri