20.4 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Peste 7.600 de ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore

Publicat pePeste 7.600 de cetăţeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore, cifră în scădere uşoară faţă de ziua precedentă, potrivit datelor Poliţiei de Frontieră.

„În data de 28 martie, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 64.436 de persoane, dintre care 7.625 cetăţeni ucraineni, în scădere cu 1,9% faţă de ziua precedentă. Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.063 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 1%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.868 cetăţeni ucraineni (scădere cu 18%)”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

De la declanşarea acestei crize până la data de 28 martie, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 570.567 cetăţeni ucraineni.

„În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă”, arată sursa citată.

Măsuri similare de întărire a controlului şi supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate.

Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Citește și:

LIVE UPDATE. Rusia – Ucraina, ziua 34: situația populației din țara vecină

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri