-1.4 C
București
miercuri, 8 februarie 2023

Peter Szijjarto anunță că Ucraina a respins ajutorul financiar bilateral oferit de Ungaria

Publicat peMinistrul ungar al afacerilor externe, Peter Szijjarto, susține că Ucraina a informat Ungaria că nu vrea să negocieze un ajutor financiar direct oferit de Budapesta în afara pachetului de asistență de 18 miliarde de euro pe care l-a propus Comisia Europeană, transmite EFE preluată de Agerpres.

Ucraina a respins ajutorul financiar bilateral oferit de Ungaria, a anunțat Peter Szijjarto

„Guvernul (ungar) a alocat pentru Ucraina 187 de milioane de euro în cadrul programului de sprijin de 18 miliarde de euro”, dar „pentru Kiev cel mai important este ajutorul financiar comun” și nu dorește alte opțiuni, a declarat șeful diplomației ungare, luni, la Bruxelles.

Potrivit oficialului, Ungaria se opune ajutorului de 18 miliarde de euro pe care l-a propus Comisia Europeană pentru Ucraina, deoarece pachetul prespune o nouă emitere de datorie comună de către blocul comunitar. Budapesta a propus să acorde Kievului 187 de milioane de euro pe bază bilaterală.

În ciuda vetoului exprimat de Ungaria, restul statelor UE au ajuns sâmbătă la un acord pentru a debloca ajutorul de 18 miliarde euro, soluția găsită fiind atragerea sumei prin emitere de datorie cu garanții oferite doar de statele membre, nu de bugetul comunitar.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri