-0.9 C
București
miercuri, 1 februarie 2023

Petru Movilă: Bugetul Ministerului Sănătăţii a fost tăitat. Guvernanţilor li se pare o normalitate ca pacienţii să îşi aducă de acasă medicamente

Publicat pePetru Movilă dezvăluie că bugetul Ministerului Sănătății a fost tăiat. Deputatul PMP spune că 1 milion de lei, bani care erau destinați achiziției de medicamente au fost redirecționați pentru plata ajutoarelor sociale și a dobânzilor la împrumuturi.

Movilă este de părere că această rectificare este un act criminal, în condițiile în care spitalele din România suferă cea mai gravă criză din ultimii 7 ani.

„Suma de 1 milion de lei din bunuri şi servicii a fost tăiată de la Ministerul Sănătăţii, la rectificarea bugetară proaspăt aprobată. Pare o ştire seacă, dar ştiţi cum se traduce, în realitate?

Aceste bunuri şi servicii înseamnă medicamente.

La acest capitol bugetar se regăseşte achiziţia de medicamente şi alte produse necesare unei funcţionări adecvate a spitalelor din România.

Să tai bani de la MS mi se pare crimă, mai ales în condiţiile în care în 2022 au fost cele mai multe întârzieri în aprovizionarea cu medicamente din ultimii 7 ani”, este mesajul postat sâmbătă de politician pe pagina de Facebook.

Ce probleme au spitalele din România?

Petru Movilă spune că spitalele au nevoie urgentă de medicamente, de dotări, de investiții, de modernizări și de perfecționarea a cadrelor medicale, iar 80% din ambulanțele sunt prea vechi pentru a mai fi folosite.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri