19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

Pilotul de curse Douglas Costa şi iubita lui au murit la 4 ore distanţă. O mușcătură de căpușă le-a fost fatală

Publicat pePilotul se afla la AMG Cup Brasil, când au apărut primele semne evidente de boală. Apoi, a fost dus la spitalul din Jundiai, în São Paulo, pe 7 iunie. Acolo a fost internată logodnica sa, Mariana Giordano, care se simțea rău de două zile, din cauza febrei. Cei doi aveau simptomele unei gripe puternice, care s-a dovedit a fi febra pătată a Munților Stâncoși: o boală infecțioasă cauzată de o mușcătură de căpușă.

Pilotul şi iubita sa, morţi după o muşcătură de căpuşă

Amândoi au murit la patru ore distanță unul de celălalt, pe 8 iunie, relatează Mediafax. Febră, dureri și erupții roșii au fost simptomele care au apărut pe corpurile celor doi după ce au vizitat o zonă rurală din Campinas pe 27 mai. Descoperirea cauzei morții a venit abia după ce au fost examinate probe biologice la Institutul Adolfo Lutz din São Paulo.

Potrivit Fanpage, fratele femeii a fost cel care a vorbit despre incident: „Duminică i s-a administrat adrenalină și s-a simțit din nou bine. Luni a mers la universitate pentru un curs pe care îl termina. Noaptea a început să se simtă foarte rău și a fost internată în spital. Marți a fost transferată la terapie intensivă și a murit joi. Douglas a murit la prânz, iar ea a murit la ora 16.00”, a relatat bărbatul.

Febra pătată a Munților Stâncoși sau febra Rocky Mountain este o boală infecțioasă acută. Se pare că este cauzată de o bacterie din genul Rickettsia, transmisă prin mușcături de căpușe. În Brazilia, principalul vector este căpușa stelară.

AMG Cup Brasil a emis o notă cu privire la decesul pilotului: „Tuturor membrilor familiei și prietenilor, cele mai profunde condoleanțe. Știm ce persoană admirabilă a fost Douglas și cum va lăsa, fără îndoială, un mare gol în inimile tuturor celor care au avut onoarea și plăcerea de a-l cunoaște”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Sursa: observatornews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri