21.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Platforma gratuită prin care elevii se pot pregăti pentru Bac și Evaluarea Națională la Română și Matematică

Publicat peMai sunt doar câteva luni până la cele mai importante examene din viața elevilor, Bacalaureatul și Evaluarea Națională.  

Cei care doresc să obțină note mai mari au la dispoziție o mulțime de resurse gratuite pe internet.

”notebune.ro este o platformă gratuită de învățare care oferă materiale educaționale de învățare pentru Bac și Evaluarea Națională, la Română și Matematică. E cumva o încercare de a le arăta copiilor că există și modalități plăcute de a învăța materia”, a spus Măriuca Mihăilescu, dezvoltatoarea platformei.

”Matei Rațiu este proful nostru de Română, care ne-a ajutat să facem materia mai ușoară pentru Bac și care a reușit să împartă toată această materie în 3 subiecte de Bac și baremele de corectare, ceea ce cred că e extrem de important. Pentru orice elev, dacă treci prin materia asta 10-15 minute, deja poți să înțelegi foarte bine orice subiect”, a explicat Măriuca Mihăilescu.

150.000 de elevi vor da Bacalaureatul anul acesta

”Elevii pot completa direct pe site notițele, iar după ce treci prin clipul de prezentare, dacă îți faci un cont- foarte simplu, cu adresa de e-mail- poți să descarci fișa de lucru, dar și să salvezi lecția în favorite, dacă vrei să spui ”uite, am învățat și eu ceva”. După care vă propunem un test interactiv, cu întrebări care se rezolvă chiar pe site, asta ca să vezi cum te descurci în timp real”, arată dezvoltatoarea platformei.

”Un alt mentor este Andra Cărbunaru, care prezintă materia pentru clasa a VIII-a, cu un stil mai relaxat, cu meme, gen YouTube, ca să-i facă pe copii să fie și mai aproape de materie”, a mai declarat Măriuca Mihăilescu.

Statistica spune că sunt 150.000 de elevi care ar trebui să dea Bacalaureatul anul acesta, iar la simulări prezența a fost de 116.000.

”Pentru părinții de acasă, care plătesc o grămadă de bani la meditații și știm că nu sunt tocmai ieftine în ultima vreme, notebune.ro poate fi o modalitate prin care mai facem niște economii. Pentru copii, cred că e o materie prezentată pe limba lor, iar pentru profesori e un foarte bun ”cârlig” de a-și atrage elevii către clasă”, mai spune ea.

 Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri