3.8 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Plen al CL Timişoara în problema Colterm convocat de consiliera Roxana Iliescu. Replică acidă a viceprimarului Ruben Laţcău/Update. Iliescu contraatacă

Publicat pe


Consiliul Local Timişoara a fost convocat pentru o şedinţă extraordinară pentru marţi,7 februarie, într-o problemă care ţine de Colterm. Convocarea a fost făcută de consiliera Pro România, Roxana Iliescu, care a primit o replică foarte dură de la viceprimarul Ruben Laţcău.

Dacă luni, 6 februarie, Consiliul Local Timişoara se va reuni, de la ora 10.00, pentru adoptarea bugetului aferent anului 2023, marţi, de la ora 17.00 va fi o nouă şedinţă extraordinară pe tema Colterm

“Consiliul Local a fost convocat în ședință extraordinară în data de 07.02.2023, de la ora 17, în sala de consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara, bd. C.D.Loga nr.1.Proiectul ordinii de zi: Notificarea de punere în întârziere a Municipiului Timișoara/Consiliului Local al Municipiului Timișoara, Primarul Municipiului Timișoara, conform dispozițiilor art.1522 Cod Civil, de către administratorul judiciar al Companiei Locale de Termoficare Colterm SA-Consorțiul format din Alfa& Quantum Consulting SPRL, Maestro SPRL și Insolvein SPRL, înregistrată în data de 26.01.2023”, se artă în covocator.

Situaţie rarisimă, şedinţa a fost convocată de consiliera Pro România, Roxana Iliescu, care a primit ulterior semnături de la aleşii PSD şi PNL. O “punere în întârziere” se face atunci când există restanţe de plată, ceea ce nu e cazul aici, spun cei din primărie.

Ruben Latcau

Viceprimarul Ruben Laţcău a avut o replică dură la adresa lui Iliescu, afirmând că aceasta are alte interese în chestiunea Colterm.

“Interesele doamnei Iliescu nu sunt cele ale cetăţeanului cel pe care pretinde că-l reprezintă. Ea are cu totul alte interese, printre care acela ca terenul de la CET Sud  să ajungă în alte mâini. A fost singurul consilier local care s-a împotrivit hotărârii ca acel teren să ajungă în proprietatea primăriei. Are şi o relaţie de familie, cu multe interese financiare, care intră în contradicţie cu interesele timişorenilor. Nu mă suprinde deloc aceată nouă poziţie a doamnei Iliescu”, a declarat Laţcău pentru deBanat.

Update. Printr-o postare de Facebook, Roxana Iliescu i-a răspuns în termeni virulenţi lui Laţcău.

“Nu este prima dată când mă atacă într-un mod josnic si mincinos. Eu vin cu documente si cu legea in mână, el cu minciuni si insinuări mizerabile la adresa mea.

In contextul in care a fost întrebat despre inițiativa mea privind convocarea unui Plen Extraordinar in data de 07.02.2023 pe tema cumpărării Certificatelor de CO2 pentru Colterm, viceprimarul mă acuză de interese contrare timișorenilor.

Afirmă că aș avea interes ca terenul de la CET Sud sa ajungă în alte mâini (?!) si întru desăvârșirea caracterului de derbedeu politic, invocă inclusiv interese imaginare ale familiei mele.

Așa zisul argument in sprijinul atacului la adresa mea este de un ridicol absolut… si anume faptul ca am fost singurul consilier local care, zice el, “s-a împotrivit hotărârii ca acel teren sa ajungă in proprietatea municipiului”. Fără să reiau aici argumentele pe care le-am expus in cadrul ședinței, mă rezum la a vă spune ca nu am votat pentru depunerea Cererii de transmitere a acestui teren din proprietatea Statului Roman si administrarea Colterm in domeniul public al municipiului considerând că, prin promovarea acestui proiect, useriștii nu fac altceva decât un nou joc de imagine ( ca la asta se pricep si atât pot), la care eu nu am vrut sa fiu părtașă”, a scris Iliescu

 

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri