25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Poate sau nu Covid-19 să afecteze sănătatea mintală pe termen îndelungat?

Publicat pe


  • Noi cercetări au fost demarate pentru a se afla dacă sănătatea mintală poate fi sau nu afectată de către Covid-19.
  • Viitoarele examinări vor porni de la cercetările ce se desfășoară, în prezent, la National Institutes of Health.
  • Oboseala, ceața cerebrală, durerile, dificultățile de respirație, conform raportului AP, sunt simptomele cunoscute sub denumirea de ”Long Covid-19”, o afecțiune hidrică.

Noi cercetări au fost demarate pentru a se afla dacă sănătatea mintală poate fi sau nu afectată de către Covid-19. Joe Biden a ordonat începerea unei cercetări la nivel național cu privire la efectele pe termen lung create de către Covid-19.

Mai mult decât atât, președintele Americii a cerut agențiilor federale să sprijine pacienții infectați, conform raportului agenției de știri PTI, relatează Live Mint.

Administrația Biden a însărcinat marți Departamentul de Sănătate și Servicii Umane cu procesul de coordonare a inițiativei de urgență în cadrul agențiilor federale. Viitoarele examinări vor porni de la cercetările ce se desfășoară, în prezent, la National Institutes of Health.

Mai mult decât atât, Joe Biden a îndrumat agențiile federale să sprijine pacienții și medicii în ceea ce privește tratamentele împotriva Covid-19. De asemenea, o preocupare la fel de importantă este reprezentată de efectele pe care boala le are asupra sănătății mintale.

Există câteva simptome cunoscute drept ”Long Covid-19”

Oboseala, ceața cerebrală, durerile, dificultățile de respirație, conform raportului AP, sunt simptomele cunoscute sub denumirea de ”Long Covid-19”, o afecțiune hidrică. Se presupune că, în linii mari, Covid-19 afectează, pe termen lung, aproximativ o treime din totalul persoanelor care se vindecă. Cu toate acestea, severitatea și durata simptomelor sunt diferite de la o persoană la alta.

Casa Albă a mărturisit că „Administrația Biden recunoaște că pandemia COVID-19 a dus la apariția unor noi membri ai comunității persoanelor cu dizabilități și a avut un impact extraordinar asupra persoanelor cu dizabilități”.

Dr. Leana Wen, fost comisar pentru sănătate din Baltimore și comentator al pandemiei, a declarat că „este o mișcare foarte importantă din partea Administrației Biden de a recunoaște că virusul Covid-19 de lungă durată este real, că este o amenințare semnificativă și că trebuie făcute mult mai multe cercetări”.

Sursa: alephnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri