6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

Podul Crimeea, blocat de explozii puternice: Atacul, înaintea discuțiilor de pace din Arabia Saudită

Publicat pe 

Atac asupra Crimeei. Mai multe explozii au fost auzite în zona Podului din Crimeea vineri, după miezul nopții.

Atacul din Crimeea vine după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, vineri, că “teroriştii ruşi” nu trebuie nici măcar să spere că vor reuşi să provoace o criză alimentară globală. Și înainte de summitul de la Jeddah, în Arabia Saudită, pentru un eventual acord de pace în Ucraina. Rusia nu a fost invitată la aceste discuții inițiate de Ucraina, dar China și-a confirmat participarea în ultimul moment.

Potrivit jurnalistului bulgar de investigație Christo Grozev, atacul ucrainenilor ar fi vizat petrolierul rusesc de tip Sig, care transporta petrol între Crimeea și Siria. Acesta ar fi fost lovit în apropierea podului Crimeea.

EXPLOZII în Crimeea – Traficul e blocat și curentul electric întrerupt pe Podul Crimeea

 

Potrivit primelor informații, au fost trei explozii în apropierea Podului din Crimeea. Este posibil să fie o mutare a ucrainenilor în încercarea de a ataca podul cu bărci ucrainene fără pilot și drone, scrie presa ucrianeană – Unian.net.

Locuitorii din zonă relatează că au auzit o explozie puternică în apropierea satului Yakovenkovo. Dar zona atacată este lângă podul din Crimeea. Ulterior a mai fost auzită o nouă explozie puternică în zona podului Crimeea, apoi o a treia, potrivit Unian.net.

Iluminatul a fost oprit pe Podul Crimeei, cel mai probabil din motive de securitate. În prezent, intrarea pe pod este închisă: „Traficul este blocat pe podul din Crimeea și nu mai este curent electric”, potrivit postului SOTA TV.

Iar partizanii grupării Atesh, formată din ucraineni și tătari din Crimeea au anunțat că „șefii armatei ruse din Crimeea sunt în alertă maximă. În special în Sevastopol”.

După seria de explozii, rușii ar fi trimis trei avioane de luptă pentru a intercepta ținte aeriene deasupra Mării Azov. Și tot ei au anunțat că în zona podului Crimeea a avut loc o explozie și a început un incendiu, însă nu este confirmată informația despre mai multe explozii, susțin rușii.

„Sunetele puternice pe care locuitorii din Kerci le-au auzit în urmă cu o oră nu au avut nimic de-a face cu podul din Crimeea. S-a anunțat o alertă  de atac. Ulterior, traficul se va relua”, au anunțat șefii militari ruși din Crimeea.

Jurnalistul Christo Grozev, Bellingcat, confirmă un posibil atac în apropierea podului Crimeea.

„Într-adevăr, petrolierul Sig despre care canalele ruse raportează că a fost lovit se afla în apropierea podului și pare să fi transportat petrol între Crimeea și Siria, fiind astfel o țintă militară legitimă”, a scris Grozev pe Twitter (denumită rețeaua X, n.r.).

 Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri