31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Pofta de iute poate ascunde probleme grave de sănătate. Bolile de care poţi să suferi

Publicat pePofta de iute poate ascunde probleme cu tiroida, depresie sau chiar o răceală. Atenţie, consumul excesiv de alimente picante poate înrăutăți simptomele bolii de reflux gastroesofagian.

Pofta de iute poate ascunde probleme grave de sănătate

Puţine persoane ştiu că pofta de alimente picante poate fi un prim semn că ai putea avea probleme cu tiroida. Dacă poftele de alimente iuţi se manifestă ocazional, nu este cazul să te îngrijorezi. În schimb, dacă simţi nevoia să mănânci tot timpul ceva picant, atunci este bine să faci o programare la medicul endocrinolog, potrivit csid.ro.

Citeşte şi Ceaiul minune care previne cancerul şi vindecă depresia. Este excelent şi în curele de slăbire

De asemenea, pofta de alimente iuţi poate ascunde o răceală sau o gripă. Este adevărat, anumite studii confirmă efectele benefice ale alimentelor picante în decongestionarea nasului, însă există și reversul medaliei. Alimentele iuţi ţi-ar putea agrava durerile de gât.

De asemenea, experţii în domeniu avertizează că pofta de alimente picante ar putea ascunde o depresie sau alte tulburări psihice, inclusiv sindromul de stres posttraumatic.

Atenţie, încercaţi să consumaţi alimente picante cu moderaţie, deoarece acestea pot înrăutăți simptomele bolii de reflux gastroesofagian. De asemenea, este posibil ca excesul de iute să crească riscul de sindrom de intestin iritabil, ulcer peptic și gastrită cronică.

Semnele consumului excesiv de alimente iuți se manifestă prin diaree, greață, vărsături și crampe abdominale. Așadar, dacă ai astfel de simptome și obișnuiești să consumi alimente picante, ar fi indicat să mai reduci consumul acestora.

Citeşte şi Planta-minune care te scapă de răceală, gripă şi de dureri de cap. Nu trebuie să-ţi lipsească din cămară în sezonul rece

 

Sursa: www.romaniatv.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri