5.2 C
București
marți, 28 martie 2023

Poliția spaniolă a confiscat un submarin destinat pentru a transporta un „substituent de droguri”

Publicat pePoliția spaniolă a capturat și confiscat un submarin destinat pentru a transporta un substituent de droguri, potrivit Reuters.

O navă semi-submersibilă construită la comandă, suspectată de a fi folosită pentru a introduce cocaină în Europa, care a rămas blocată pe albia unui estuar din nord-vestul Spaniei, a fost trasă la suprafață, dar a fost găsită goală.

Submarinul este al doilea de acest fel confiscat în regiunea Galiției, după ce o navă care transporta peste trei tone de cocaină columbiană a fost abandonată de pilotul său într-un alt estuar din apropiere, în 2019.

Poliția spaniolă a confiscat un submarin ce era proiectat pentru a transporta droguri, dar nu au fost găsite stupefiante și nici membrii echipajului

Reprezentantul guvernului spaniol în provincia Pontevedra, Jose Minones, a declarat reporterilor că în interiorul submarinului nu au fost găsite droguri în urma unei inspecții preliminare.

Adjunctul lui Minones, Maica Larriba, a spus că nu au fost efectuate arestări în acest sens și nu se știe unde se află membrii echipajului acestuia.

Doi bărbați, reținuți pentru introducerea în țară a 25 kg de droguri

Doi bărbaţi au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pentru că ar fi expediat, din Spania, 25 kilograme de canabis şi haşiş prin intermediul unei firme de curierat către România.

„Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au documentat activitatea infracţională a două persoane bănuite de introducerea în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), citat de AGERPRES.

În ambele cauze, s-a reţinut că bănuiţii s-ar fi deplasat în Spania, de unde ar fi achiziţionat peste 10 kilograme de canabis şi un kilogram de haşiş, respectiv aproximativ 10 kilograme de canabis, pe care le-ar fi ambalat şi expediat prin intermediul unei firme de curierat către România.

„La data de 8 martie, persoanele bănuite au fost prinse în flagrant delict de către organele de urmărire penală în timp ce ridicau, din municipiul Bucureşti, coletele expediate din Spania, în care se aflau disimulate drogurile de risc, ce erau destinate comercializării către consumatori din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov”, arată sursa citată.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri