17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Polonia cedează către SUA toate avioanele MIG-29. Acestea vor ajunge în Ucraina

Publicat peAutoritățile poloneze anunță că sunt pregătite să trimită, imediat și gratuit, toate avioanele lor MIG-29 spre baza militară de la Ramstein, în Germania, plasându-le la dispoziția guvernului Statelor Unite, urmând ca acestea să poată fi trimise apoi, cel mai probabil, în Ucraina, ca formă de sprijin pentru armata ucraineană care se apără de două săptămâni de invadatorii ruși.

Anunțul a fost făcut chiar pe site-ul guvernului polonez, care a anunțat, de asemenea, că cer Statelor Unite, la schimb, avioane folosite dar care au aceleași capabilități ca avioanele cedate.

Polonia a cerut, de asemenea, și altor aliați NATO care dețin avioane MIG-29, să acționeze în același fel.

Anterior, prim-ministrul polonez spusese că nu are de gând să trimită avioane și că oferă „deja un ajutor semnificativ în multe alte domenii”. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un apel disperat sâmbătă, în fața congresmenilor americani, cerând avioane pentru a lupta împotriva invadatorilor ruşi.

Forțele aeriene ale Rusiei încă nu au reușit să domine cerul Ucrainei, în ciuda avantajului numeric covârșitor pe care îl deține în fața armatei ucrainene, ceea ce explică parțial motivul pentru care forțele terestre ruse înaintează foarte greu prin teritoriul pe care l-au invadat, potrivit experților în domeniul militar. 

Editor : Adrian DumitruSursa: www.digi24.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri