20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Polonia cere arme nucleare americane pe teritorul său / NATO, mai aproape de războiul cu Rusia!

Publicat pe


Polonia este pregătită să găzduiască arme nucleare americane „pentru a contracara Rusia”, a declarat vicepremierul Yaroslav Kaczynski, liderul partidului Lege și Justiție, aflat la guvernare.

Kaczynski a declarat, duminică, că Polonia este dispusă să găzduiasc pe teritoriul său focoase nucleare americane, pe fondul agresivității crescute a Rusiei și a războiului purtat de Vladimir Putin în Ucraina.

Mai multe trupe americane pe flancul estic

Totodată, el a cerut Statelor Unite să crească cu o treime numărul soldaților americani în Europa, de la 100.000 la 150.000.

Kaczynski consideră că majoritatea trupelor ar trebui să fie dislocate pe flancul estic al NATO, adică la granițele cu Rusia. În plus, el a propus crearea unui nou centru de comandă NATO în Polonia, informează Hindustan News.

Viccepremierul polonez a considerat că NATO ar trebui să facă mai mult pentru a rezolva situația din Ucraina, inclusiv cu furnizarea de arme pe care președintele Volodimir Zelenski le cere insistent.

Anterior, Kaczynski a cerut NATO să trimită o misiune de menținere a păcii în Ucraina. Kremlinul a avertizat că acest lucru va duce la „consecințe greu de reparat”. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că Alianța nu își va trimite forțele în Ucraina, deoarece nu face parte din conflict.

În același timp, Stoltenberg a spus că NATO își va întări pozițiile pe flancul estic „pe uscat, în aer și pe mare” – în primul rând, va desfășura patru noi grupuri tactice în Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia. El a adăugat că Alianța va avea în total opt grupuri tactice în țările baltice și în Polonia.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri