12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Polonia nu vrea stagiu obligatoriu: tinerii pot alege voluntar oportunităţi atrăgătoare în cariera militară

Publicat peÎntr-un interviu acordat cotidianului Rzeczpospolita, ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a subliniat că „este necesar să fie accelerată în continuare modernizarea forţelor armate poloneze pentru că este „singurul răspuns corect la atacul barbar al Rusiei asupra Ucrainei”.

Varşovia are în vedere creşterea cheltuielilor anuale pentru Apărare la 3% din PIB şi 120 miliarde euro până în 2035

Oficialul a precizat că „războiul de dincolo de granița estică a Poloniei a arătat tuturor cât de importanți sunt cetățenii obișnuiți, pregătiți pentru armată, pentru apărarea unei țări”.

În acest context, Polonia este deschisă să aloce un buget impresionat de 120 miliarde euro până în 2035; fondurile alocate vizează modernizarea şi extinderea armatei, conform unui plan acceptat înainte de invazia rusă în statul vecin.

Polonia nu revine la serviciul militar obligatoriu

Conform interviului citat, tinerii pot fi atrași spre cariera militară prin alegerea voluntară a unor oportunităţi.

Programul de extindere a armatei vizează creşterea efectivelor de la cei 115.000 de militari actuali la 250.000. De asemenea se are în vedere încorporarea a 18.000 noi membri în Forţa teritorială paramilitară care se bazează actualmente pe 32.000 de voluntari.

Cele mai recente achiziţii din domeniul militar ale Poloniei numără 366 de tancuri Abrams, 32 de avioane de vânătoare F-35 din SUA, 48 de avioane FA-50 împreună cu 180 tancuri K2 din Coreea de Sud, 648 de obuziere autopropulsate de fabricaţie autohtonă dar şi dragoare maritime Kormoran.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri