21.3 C
București
marți, 26 septembrie 2023

Polonia va închide granița pentru camioanele din Rusia și Belarus de la 1 iunie

Publicat pe


Polonia a anunțat noi sancțiuni împotriva a 365 de belaruși, inclusiv peste 150 de deputați, și a suspendat traficul de frontieră pentru camioanele înmatriculate în Belarus și Rusia, transmite BBC.

„Aceste persoane au promovat regimul belarus și, de asemenea, au legitimat și susținut politica represivă a autorităților de la Minsk”, a declarat Ministerul polonez de Interne.

Ministerul a precizat că toate persoanele sancționate vor avea interdicție de a intra în Polonia și în spațiul de liberă circulație Schengen al UE, iar activele lor vor fi înghețate.

Potrivit Ministerului de Interne, această măsură a fost un răspuns la menținerea sentinței în cazul lui Andrzej Poczobut.

Poczobut, un jurnalist polono-belarus, a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru că a criticat regimul președintelui Alexander Lukașenko.

Săptămâna trecută, un tribunal belarus a respins apelul său și a menținut verdictul.

De asemenea, agenția a anunțat că, începând cu 1 iunie, va suspenda „pe termen nelimitat” funcționarea singurului punct de trecere a frontierei rutier operațional din Kukuryki pentru camioanele înregistrate în Belarus și Rusia.

Anterior, Duma de Stat a propus guvernului rus să interzică trecerea transportatorilor rutieri polonezi în Rusia.Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri