22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Pompierii de la ISU Timiş, pregătiţi să intervină la două evenimente. Recomandări pentru zile cu caniculă

Publicat pe


În perioada 25-26 iunie 2022, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș vor asigura măsurile specifice pentru prevenirea producerii unor incendii și pentru acordarea primului ajutor medical de urgență la două evenimente publice, desfăşurate la Sânmihaiu Român şi Timişoara.

Pe timpul evenimentului cultural-artistic DubCamp România 2022, în incinta locației „La  Plaja Nouă” din comuna Sânmihaiu Român, organizat în perioada 23-26 iunie 2022, trei subofițeri din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, vor asigura măsurile de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență ce pot surveni;

Pe perioada desfășurării slujbei religioase de la Catedrala Mitropolitană din Municipiul Timișoara din data de 26 iunie 2022, doi subofițeri paramedici din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara, cu o ambulanță SMURD tip B2 vor asigura acordarea primului ajutor medical și transportul eventualelor urgențe medicale pentru cetățenii care vor participa la acest eveniment.

“Având în vedere că se anunță zile caniculare în acest week-end, recomandăm populației să evite aglomerațiile, expunerile la soare și efortul fizic intens între orele 11.00 -18.00. În cazul în care aceste deplasări nu pot fi evitate, este indicată purtarea hainelor lejere, subțiri și deschise la culoare, pălării de protecție și ochelari de soare pentru a se proteja împotriva temperaturilor ridicate. De asemenea, hidratarea corespunzătoare (1,5 – 2 l de lichide/zi) este obligatorie pe perioada zilelor caniculare. Atenție, însă, băuturile ce conțin cofeină sau zahăr și băuturile alcoolice vă deshidratează și vă transformă într-o potențială victimă a caniculei. NU lăsați copiii/animalele de companie singure în autoturism. Adresați-vă medicului de familie la cel mai mic semn de suferință manifestat de dumneavoastră sau de copilul dumneavoastră”, recomandă ISU Timiş.

 

 

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri