12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Povestea lui Iuri, copilul care a ajuns singur în România după ce și-a pierdut ambii părinți în războiul din Ucraina

Publicat peCele mai multe persoane care se refugiază din Ucraina în România, fugind din calea unui război care afectează întreaga ţară, sunt femei şi copii. Printre priorităţile pe care echipele Salvaţi Copiii România le-au identificat la punctele de frontieră şi în centrele de refugiaţi se numără nevoia de informaţii concise şi de asistenţă socială, sub toate formele: umanitară, juridică, psiho-emoţională, mai ales în cazurile vulnerabile, un capitol aparte fiind acela al copiilor care intră neînsoţiţi pe teritoriul României, scrie Adevărul.

 Iuri a intrat în grija unui centru de plasament din România, însă cazul său nu este singular. După ce a primit asistenţă umanitară imediată de la echipa Salvaţi Copiii aflată în Vama Isaccea, orfanul a intrat în sistemul de protecţie şi îngrijire pentru copiii care au intrat neînsoţiţi în România.

Copiii neînsoţiţi sunt acei copii care intră pe teritoriul României fără părinţi sau alţi reprezentanţi legali. Ei pot intra în România singuri sau alături de o rudă adultă sau de o persoană care are grijă de ei şi în oricare dintre cazuri beneficiază de protecţie.

Copiii neînsoţiţi care ajung singuri în România Copiii care nu sunt însoţiţi de adulţi sunt preluaţi de echipa mobilă a DGASPC-ului pentru a fi stabilită, conform Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, o măsură de protecţie specială (plasamentul la o persoană sau familie, la un asistent maternal, preferabil vorbitori de limbă ucraineană sau rusă sau plasamentul în regim de urgenţă).

 

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri