6.8 C
București
vineri, 31 martie 2023

Povestea unei spioane, care a fost prinsă de servicii

Publicat peServiciile greceşti de informaţii au dezvăluit joi că au reperat o femeie cunoscută sub numele de „Maria T” care lucra pentru servicii de informaţii străine pe teritoriul Greciei, transmite AFP.

Potrivit unui comunicat, preluat de agenţia de presă elenă ANA, „Maria T., care pretindea că este greacă şi lucra ca fotograf în timp ce deţinea un magazin de artizanat şi tricotaje la Atena, a obţinut cetăţenia elenă în 2018”.

Pretinzând că s-a născut din părinţi greci, ea a reuşit să obţină cu uşurinţă naţionalitatea greacă, dreptul sângelui primând în Grecia.

În realitate, serviciile greceşti de informaţii au explicat că era o „acoperire” şi că se numea „Irina A. S.” şi a lucrat pentru servicii de informaţii străine. Naţionalitatea spioanei, însă, nu a fost dezvăluită de serviciile elene de informaţii.

Potrivit poliţiei elene, această tânără în vârstă de aproximativ treizeci de ani făcea parte din „categoria agenţilor ilegali” (sau clandestini), neavând oficial nicio legătură cu guvernul ţării sale de origine şi folosind o „acoperire” greu de reperat. Aceşti agenţi, conform serviciilor greceşti, folosesc adesea „documente ale unor persoane decedate”, ceea ce a fost şi cazul şi cu aşa-zisa Maria T.

„Este clar că activitatea Mariei T. nu s-a limitat la teritoriul grecesc. În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, a putut să călătorească şi să lucreze în multe ţări europene”, mai precizează comunicatul al serviciilor greceşti de informaţii care, prin urmare, sunt mulţumite că au dat peste spioana care nu se mai află pe teritoriul Greciei.

Foto Arhivă

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri