8.9 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

Poziție oficială: SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor  / Cinci participanți la prima seară de concerte au intrat în stop cardio respirator din cauza drogurilor

Publicat pe


Organizatorii SAGA Festival transmit, într-un comunicat transmis G4Media.ro, că ”Saga Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor”, precizările vin după ce cinci participanți la prima seară de concerte au intrat în stop cardio respirator din cauza drogurilor. Dintre aceștia, unul a decedat.

Redăm mai jos comunicatul integral:

„Pentru festivalul SAGA, siguranța participanților este cea mai importantă. De aceea, de fiecare dată luăm toate măsurile necesare pentru a preveni incidente de orice fel. La intrarea în perimetrul evenimentului, echipele de securitate controlează în detaliu fiecare persoană care accesează zona.

Ca o confirmare a poziției pe care o luăm, reprezentând totodată o constanță pentru noi, este și parteneriatul de anul acesta cu Agenția Națională Antidrog, care este prezență la eveniment cu puncte de informare, într-o campanie de prevenire a consumului de substanțe interzise.

SAGA Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor și un comportament de acest gen. De aceea se încearcă de fiecare dată, prin toate modalitățile, educarea publicului în acest sens.

În ceea ce privește evenimentele regretabile de vineri seară, menționăm faptul că echipajele SMURD și Ambulanță au acționat rapid pentru a le oferi primul ajutor persoanelor în nevoie, la fața locului și transport de urgență la spital.

SAGA Festival este despre muzică, despre întâlnirea cu prietenii, despre siguranță participanților și informarea acestora, de aceea face încă o dată apel către festivalieri să se bucure de experiență unui astfel de eveniment fără stimulente care le pot pune viață în pericol și fără orice altfel de excese care pot dauna sănătății și integrității fizice și morale”.

Context

Circa 35.000 de persoane au participat pe Arena Națională în prima noapte la Saga Festival, potrivit unor estimări. Surse din poliție au declarat pentru G4Media.ro că 5 persoane au intrat în stop cardiorespirator, fiind toate pozitive la testul anti-drog. O persoan a decedat.

Au fost înregistrate mai multe sesizări privind furturi de telefoane si primite zeci de apeluri 112 privind volumul muzicii. Prima seara de concerte s-a încheiat la 5 dimineața.

 Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri