5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Prăjitură „Alba ca zăpada” cu cremă de ciocolată. Un desert irezistibil pe care trebuie să îl încercați

Publicat pePrăjitura „Alba ca zăpada” cu cremă de ciocolată este la fel de delicioasă ca rețeta originală. Desertul este cremos, aromat și se termină cât ați clipi. Pentru a vă impresiona musafirii puteți opta pentru prepararea ambelor variante. Cele două vor fi foarte aspectuoase pe un platou.

Dacă doriți un desert ce vă lasă gura apă, trebuie să încercați și această variantă a prăjiturii „Alba ca zăpada.” De asemenea, nu trebuie să ratați nici prăjitura cu mac și nucă de cocos.

Ingredientele necesare pentru prăjitura „Alba ca zăpada” cu cremă de ciocolată

Prăjitura „Alba ca zăpada” se poate prepara și cu ciocolată, fiind la fel de delicioasă și savuroasă. Aceasta este extrem de aspectuoasă și poate fi pregătită când aveți musafiri. Ingredientele necesare sunt la îndemâna oricui și este gata în doar 60 de minute. La final, veți obține circa 25 de porții.

Pentru prepararea foilor veți avea nevoie de 2 ouă, 12 linguri de lapte, 500 grame de făină, 5 linguri de zahăr, 150 grame de margarină sau unt și o linguriță jumătate de amoniac. Crema pentru desert se va găti din 4 linguri de făină, 200 grame de margarină sau unt, 3 linguri de cacao, 200 grame de zahăr și o linguriță esență de rom.

Cum se prepară prăjitura cu ciocolată

Mai întâi se va prepara aluatul pentru foi. Într-un bol se vor mixa ouăle împreună cu zahărul, până ce veți observa că acesta va fi dizolvat complet. Ulterior, se adaugă margarina sau untul topit și amoniacul stins cu zeamă de lămâie. Se va turna treptat și laptele în timp ce amestecați. După ce compoziția este omogenizată, se va pune și făina cu un vârf de sare și se frământă bine. Să aveți grijă să nu o turnați pe toată odată deoarece se pot forma cocoloașe. La final, se va împărți în trei părți egale și se vor forma trei bile. Aluatul se va întinde, apoi va fi pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. De asemenea, se va înțepa cu ajutorul unei furculițe suprafața foii, înainte de a fi introdusă în cuptor. Acesta va trebui preîncălzit la 180 de grade. Foile prăjiturii vor fi lăsate timp de circa 15 minute la copt. Vor fi gata, în momentul în care marginile lor vor fi aurii. Trebuie să aveți grijă și să fiți cu ochii pe ele pentru a nu le arde din greșeală. După ce le scoateți se vor lăsa la răcit. 

Ulterior, se va prepara crema de ciocolată. Într-o tigaie se va amesteca margarina cu laptele, cacao, zahărul și esența de rom. După ce observați că compoziția a devenit omogenă, se va adăuga treptat făina și se va amesteca bine. La final, va avea consistența ca o budincă. Trebuie să aveți grijă să amestecați bine, pentru ca crema să nu se prindă de cratiță. Se va lăsa la răcit, apoi se va asambla prăjitura. Pe prima foaie se va întinde o jumătate din cantitatea cremei de ciocolată, apoi se va pune a doua foaie și se va turna restul cremei. Deasupra se va așeza ultima foaie și se va presa ușor. Desertul stă la rece până a doua zi, apoi se pudrează cu zahăr sau se poate opta pentru o glazură din ciocolată.

Rețeta de prăjitura „Alba ca zăpada” cu cremă de ciocolată este o alegere ideală pentru orice eveniment. Aceasta este foarte gustoasă și aspectuoasă, furând privirea oricui. Dacă vă încântă prăjiturile cu foi, trebuie să încercați și desertul „Albinița”.

Sursa: www.bzi.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri