0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

Predoiu minte artistic

Publicat pe



Față de precedenții miniștri, Cătălin Predoiu minte în stilul prețios, aproape academic. Pe Marcel Vela îl strîngea geaca de șmecher, pe Lucian Bode îl sugruma cravata. Pe Cătălin Predoiu îl copleșește morga. Și minte grav, academic, cu aerul unui „jur pe cuvînt de onoare”.

Ar fi păcat ca în acest scandal al azilelor de groază din Voluntari să ne uităm doar la ce monstruozități s-au putut derula sub umbrela clanului Firea-Pandele. Merită să zăbovim nițel și pe eroismul ministrului Predoiu. Mai-marele mahăr al polițiștilor s-a inserat spectaculos în desfășurător din cigar din primele momente. De îndată ce a sărit siguranța afacerii cu azilele, marele mahăr al polițiștilor și al pompierilor și-a aranjat frizura și și-a dres vocea și s-a grăbit la cameră ca să ne atragă atenția ce succes înregistrează instituția pe care o conduce.

„A fost o anchetă complexă, a durat ani de zile, dacă nu mă înşel, şi un astfel de probatoriu nu e uşor de strâns. O intervenţie pripită a poliţiştilor, înainte de a strânge suficient probatoriu încât să asigure o inculpare cu succes, poate conduce la compromiterea cazurilor. Întotdeauna există această tensiune între nevoia de a interveni mai rapid, dar, în acelaşi timp, de a asigura toate probele, astfel încât mai târziu dosarul să nu se prăbuşească literalmente din punct de vedere juridic în instanţă”, a declarat miercuri Cătălin Predoiu.

Probabil că mahărul polițailor și al pompierilor are antrenamente și suficiente excerciții în a drege realitatea pentru presă. Nu cred că este la prima. A mai făcut-o și la Justiție și de la microfoanele parlamentului. Dar acum a jucat-o cu tupeu, dezinvolt, de parcă ar fi vrut să afle și Europa de performanța celor pe care îi conduce. Din păcate, tot ai săi au fost în situația de a-l face de rîs și de a ne spune că ancheta a fost inițiată din oficiu în 16 februarie.