4.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

Premierul Ciolacu spune că are o relație foarte bună cu Ciucă. De ce l-a sunat la 5 dimineața

Publicat pe


Şeful Executivului, Marcel Ciolacu, a subliniat, marţi seară, că are o colaborare instituţională şi o comunicare foarte bună cu preşedintele PNL, fostul premier Nicolae Ciucă, cu care a discutat la telefon chiar şi la ora 5.10 dimineaţa.

Întrebat dacă există vreun pericol să se rupă coaliţia de guvernare deoarece urmează patru rânduri de alegeri, Marcel Ciolacu a declarat, marţi seară, că şi-ar fi dorit să aibă un mandat uşor, dar că aceasta este o provocare comună, potrivit News.

”Cred că atât colegii mei din PSD, cât şi colegii de coaliţie din PNL trebuie să înţelegem că avem un pariu comun, actul de guvernare, economia României şi depăşirea acestor crize care au afectat nu numai România, întreaga Europă.

Să ştiţi că şi eu mi-aş fi dorit să iau un mandat uşor, un mandat în care aveam o creştere economică care conferea un buget fără nicio problemă.

Citește și


Marcel Ciolacu

M-aş fi dorit foarte mult să am un mandat fără înaintea mea acum vreo doi prim-miniştri, să nu fi fost un accident şi să fi dus bugetul şi datoria publică la peste 50% şi deficitul la 9,2% plecând de la 37% lăsaţi de PSD şi sub 3% deficitul. Este o provocare comună”, a declarat Marcel Ciolacu.

”Dacă vom trage toți la aceeași căruță, acest pariu va fi câștigat”

Premierul a mai precizat că are o colaborare instituţională foarte bună cu liderul liberal Nicolae Ciucă pe care l-a sunat la ora 5.10 dimineaţa, înaintea vizitei la Berlin.

”Am o relaţie instituţională şi o comunicare foarte bună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă. Şi astăzi, de dimineaţă, sper să nu se supere pe mine domnul  preşedinte Nicolae Ciucă, la ora 5:10 dimineaţă, am stat de vorbă amândoi la telefon şi l-am întrebat anumite aspecte pe care mi-aş fi dorit să le cunosc până ajung la Berlin, la întâlnirea cu cancelarul Olaf Scholz.

Asta înseamnă să înţelegem provocările adevărate ale României. Dacă vom trage, cum spun românii, toţi la aceeaşi căruţă, acest pariu va fi câştigat. Dacă căutăm motive, atunci, acest pariu va fi pierdut. Nu-l plătim neapărat noi, ca şi politicieni, îl plătim noi, toţi românii.

România nu-şi poate permite să rateze PNRR şi exerciţiu financiar viitor al Uniunii Europene. Nu avem acest drept să facem şi de asemeni, trebuie să îndeplinim cele două provocări Schengenul, ci OECD”, a adăugat Ciolacu.

 

  Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri