-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Premierul Ciolacu: Sunt agreate măsurile fiscale, mi-aș dori o ședință extraordinară de guvern pentru o primă lectură a proiectelor

Publicat pe


Premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni într-o declarațe de presă la sediul partidului că măsurile fiscale necesare pentru reducerea deficitului bugetar sunt agreate în cadrul coaliției. El a mai spus că vrea o ședință extraordinară de guvern pentru citirea proiectelor în primă lectură.

„Sunt agreate de o lună măsurile fiscale. Mi-aș dori o ședință extraordinară pentru o primă lectură, să le punem în transparență și să închidem tot”, a spus Ciolacu la sediul partidului.

El nu a precizat în ce zi va fi organizată ședința de guvern.

„Mai sunt trei elemente de închis, trei solicitări de foarte mare bun simț ale Comisiei Europene. Una e vorba de calculul pensiei, dacă să se ia în calcul veniturile din ultima lună sau din ultimele patru luni”, a mai spus Ciolacu.

El a confirmat că în pachetul de măsuri va intra și o taxă pe profiturile extraordinare ale băncilor.

„Am înțeles că ministrul Finanțelor Boloș a ajuns la un acord cu băncile pentru a defini foatre clar ce înseamnă cifra de afaceri și vor specifica foarte clar. După ce se închide discuția, se are în vedere introducerea acestei taxe pe impozitul excepțional al băncilor”, a mai spus Ciolacu.

G4Media a scris încă de săptămâna trecută că în coaliția PSD-PNL s-a ajuns la un acord pe tema măsurilor fiscale și că guvernul va începe în această săptămână procesul de asumare a răspunderii în fața Parlamentului.Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri