-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Premierul Ciolacu vrea să avem militari germani în România, permanent

Publicat pePremierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită în Germania, a declarat că el, personal, și-ar dori să avem militari germani în România, în mod permanent.

Premierul României a făcut această precizare într-o conferință de presă susținută împreună cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. Declarațiile în fața presei ale celor doi șefi de guverne au avut loc în după-amiaza de 4 iulie 2023, după discuțiile oficiale.

La conferința de presă, un jurnalist german l-a întrebat pe premierul României cum vede intenția Germaniei de a trimite 4000 de militari în Lituania, cu scopul de a întări Flancul Estic al NATO. În plus, jurnalistul l-a întrebat pe premierul României dacă ar considera necesară trimirea de militari germani și în alte țări.

“Cunosc decizia Germaniei de a trimite 4000 de soldați. Eu sper ca, cât de curând, pe teritoriul României să avem militari germani permanenți”, a răspuns premierul Ciolacu.

Șeful Guvernului României a precizat că prezența militarilor germani în România devine necesară în contextul în care estimările arată că războiul Rusiei în Ucraina se va prelungi. “Este evident că va fi un conflict de lungă durată. Cu totii ne-am fi așteptat să se închidă acest conflict din această ofensivă a Ucrainei, dar știm că nu se putea acest lucru. Datele care sunt publice poate nu sunt chiar atât de încurajatoare dar sunt ferm convins că lucrurile, în teatrul de operații, în acest moment, arată cu totul altfel. Da, cred că pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente și sper ca împreună cu domnul cancelar să luăm deciziile cât mai rapid în acest sens și în acest demers”, a precizat premierul Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri