1.6 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Premierul Estoniei: O pace negociată prost pentru Ucraina e o pace proastă pentru noi toţi. Concesiile făcute agresorului duc la războaie. Am făcut greșeala asta deja de trei ori

Publicat peKaja Kallas, premierul Estoniei, a insistat, într-un discurs susținut miercuri, că Ucraina trebuie ajutată să poată negocia cu Rusia de pe o poziție de forță. O pace în defavoarea Kievului, a avertizat ea, e o pace proastă pentru noi toți deoarece îl va încuraja pe Vadimir Putin să recurgă la noi agresiuni.

Premierul Estoniei: O pace nefavorabilă Ucrainei e o pace proastă pentru noi toți

„Trebuie să evităm o pace nefavorabilă. O pace negociată prost pentru Ucraina ar însemna o pace proastă pentru noi toţi”, a declarat Kaja Kallas, la Stockholm, potrivit Reuters.

Kallas a amintit apoi că această politică a europenilor de a se comporta cu mănuși cu Vladimir Putin s-a dovedit periculoasă deja de trei ori: „E mult mai periculos să cedăm în faţa lui Vladimir Putin decât să-l provocăm. Toate aceste aparente mici concesii făcute agresorului duc la mari războaie. Am făcut greșeala asta deja de trei ori: Georgia, Crimeea şi Donbas”.

Tot miercuri, premierul slovac Eduard Heger a avertizat că dacă Rusia va câștiga în Ucraina va fi tentată să declanșeze noi războaie. Iar următoarea țintă e chiar Slovacia, a punctat el.

Premierul Poloniei: Ce e de discutat cu Hitler?

Poziții similare au avut și alți lideri europeni. Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, de exemplu, l-a criticat pe președintele francez Emmanuel Macron pentru că discută des cu Vladimir Putin. Macron se numără printre conducătorii vest-europeni care promovează o politică mai împăciuitoare față de dictatorul de la Kremlin, susținând recent chiar că Rusia „nu trebuie umilită”.

„Dle președinte Macron, de câte ori ați negociat cu Putin? Ce ați obținut? Ați reușit să opriți măcar o parte din aceste acțiuni?

Nu e nimic de negociat cu criminalii! Cu criminalii trebuie să lupți!

Nimeni nu a negociat cu Hitler. Ce-ai putea negocia cu Hitler, cu Stalin sau cu Pol Pot?”, a întrebat Mateusz Morawiecki.

Premierul polonez a avertizat apoi că Putin nu e Hitler sau Stalin, ci e mult mai rău.

Despre importanța înfrângerii totale a Rusiei lui Putin a vorbit, într-un amplu interviu, și Garry Kasparov, cel mai important șahist al lumii.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri