-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Premierul negociază cu sindicatele din Educație, cu o zi înaintea declanșării grevei

Publicat pePremierul negociază cu sindicatele din Educație, pe parcursul zilei de duminică, 21 mai 2023, cu o zi înaintea momentului în care profesorii ar putea intra în grevă.

Potrivit Guvernului României, de la ora 14 au loc „Consultări cu reprezentanții sindicatelor din educație”. Discuțiile se poartă la Palatul Victoria. La întâlnirea din 21 mai ar urma să participe și ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi.

Sindicatele anunțau o grevă generală în Educație începând de luni, 22 mai. Negocierile din data de 21 mai au ca scop găsirea unei soluții la principala revendicare a cadrelor didactice. Această revendicare este mărirea salariilor.

Premierul Ciucă mai avusese o întâlnire cu liderii sindicali din Educație la data de 17 mai 2023.

”Am participat la acest dialog pentru că suntem cu toții de acord că învățământul este prioritate națională, iar acest aspect trebuie să se reflecte în investițiile pe care le facem și în măsurile pe care le luăm. Respect munca oamenilor de la catedră și a întregului personal implicat în procesul educațional, iar cariera didactică trebuie să fie predictibilă și apreciată în raport cu importanța socială pe care o are. Am decis să facem demersurile pentru efectuarea plăților aferente Anexei 8, inclusiv pentru personalul nedidactic. În acest fel, aplicarea Legii 153 devine unitară la nivelul sistemului de învățământ. Noul program de guvernare va include angajamentele noastre ferme de prioritizare a aplicării unei salarizări conforme cu importanța acordată educației. La nivelul Ministerului Muncii deja a demarat procesul de centralizare a grilelor de salarizare, iar viitoarea Lege a salarizării va ajunge pe masa Legislativului la 1 septembrie, când începe sesiunea parlamentară”, anunța, la data de 17 mai, premierul Ciucă.

Premierul negociază cu sindicatele din Educație, deși Legea salarizării va fi gata abia în toamnă

La 17 mai, cadrele didactice avuseseră o grevă de avertisment, de două ore. Pentru ziua de luni, 22 mai, școlile au anunțat deja elevii că va fi grevă generală.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri