17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Premierul Poloniei îndeamnă liderii europeni, americani şi britanici să se deplaseze la Kiev în semn de solidaritate

Publicat pePremierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, i-a îndemnat pe liderii ţărilor din Uniunea Europeană (UE), SUA şi Regatul Unit să se deplaseze în capitala Ucrainei în semn de solidaritate pentru ucrainenii care „luptă pentru valorile Europei şi ale lumii occidentale”.

În ediţia de joi a tabloidului german Bild, Morawiecki a spus că preşedintele american Joe Biden, preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul federal german Olaf Scholz, premierul britanic Boris Johnson şi alţi lideri europeni ar trebui să se deplaseze la Kiev, să se uite în ochii femeilor şi copiilor de acolo şi să-i ajute să-şi salveze vieţile şi independenţa.

Potrivit lui Morawiecki, ucrainenii luptă în Ucraina pentru valorile Europei şi ale lumii occidentale.

Capitala ucraineană Kiev este bombardată cu regularitate de când Rusia a declanşat invazia asupra Ucrainei, pe data de 24 februarie.

Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei s-au deplasat la Kiev cu trenul, marţi, şi s-au întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a-l asigura de sprijinul lor.

Potrivit ambasadorului Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, chiar dacă această vizită a avut conotaţii simbolice, „ea le dă oamenilor – peste 2 milioane la Kiev care luptă pentru oraşul lor – curaj”.

Melnik l-a îndemnat totodată pe Scholz să vină la Kiev, în comentarii pentru Bild Live. „Ar fi frumos dacă Olaf Scholz, cancelarul german, ar putea veni la Kiev uneori, pentru a vedea distrugerile şi a înţelege mai bine cu ce au de-a face oamenii acolo”.

Editor : I.CSursa: www.digi24.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri