0.9 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Preotul Visarion Alexa, acuzat și de alte femei că a avut un comportament neadecvat. Mulți enoriași îi iau apărarea: „A avut cineva un interes!”

Publicat peCunoscutul preot Visarion Alexa a fost plasat sub control judiciar 60 de zile, după ce o femeie l-a acuzat că a agresat-o sexual în timpul spovedaniei. Surse din rândul anchetatorilor, citate de Observator News, spun că preotul și-a recunoscut fapta în timpul audierilor. Investigatorii mai afirmă că ar exista mai multe plângeri asemănătoare împotriva lui Visarion Alexa. Între timp, reprezentații BOR se arată șocați și anunță o anchetă „independentă” la Arhiepiscopia Bucureștilor. Mulți enoriași ai Bisericii Pogorarea Sfântului Duh, acolo unde slujea preotul, nu cred acuzațiile și-i iau apărarea acestuia.

Visarion Alexa a dat cu subsemnatul chiar de ziua lui

Duminică, în ziua în care a împlinit 46 de ani, Visarion Alexa a fost la poliţie să semneze în registrul celor anchetaţi sub control judiciar.
El a fost reţinut iniţial 24 de ore după ce a fost reclamat de femeia în vârstă de 37 de ani.

După ce poliţiştii au început să îl ancheteze, mai multe tinere au povestit pe Facebook că au trecut prin momente neplăcute cu părintele Visarion.

„Cred că domnul cu pricina avea tendinţa de a aborda doamnele într-un mod mai familiar decât este cazul. Şi, mă rog, o oarecare familiaritate care nu mi s-a părut potrivită. Am primit diverse mesaje”, a susținut Ana Glavce.

Cu toate acestea, sâmbătă, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, s-a declarat „absolut șocat” de aceste vești. El a mai precizat că Arhiepiscopia Bucureștilor va începe și ea o anchetă independentă: „Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericești în cadrul Consistoriului bisericesc”.

Mulți enoriași îl apără pe preotul Visarion Alexa

Mulți credincioși care vin la biserica unde slujea preotul nu cred că acesta putea comite astfel de fapte.

„A avut cineva un interes sau e lupta pentru post pentru că aici e o biserică mare, o biserică foarte populată”

„La cum este omul liniştit, are copii, are familie, eu nu cred aşa ceva. Cred că a fost obligat să recunoască”

Ce spune avocata sa, Mariana Mihai: „A existat o discuţie, nu neapărat o agresiune. A depus plângerea pe 20 iulie, adică în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”.

Până la finalizarea anchetei, preotul Visaion Alexa nu mai are voie să calce în biserică. De asemenea, el nu se mai poate apropia la mai mult de 300 de metri de femeia care l-a reclamat.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri