3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Presa internațională, la picioarele lui David Popovici: „Singur pe planeta sa”

Publicat pePresa internațională remarcă triumful lui David Popovici la Europenele de natație de la Roma. După victoria cu record mondial la 100 de metri liber, sportivul român de 17 ani a cucerit aurul continental și la 200 de metri liber.

„David Popovici este singur pe planeta lui”, au scris jurnaliştii de la L’Equipe, notează News.ro. Ziarul francez a subliniat că „românul de 17 ani a dublat miza luni la 200 m liber. Câştigător într-un timp supersonic de 1.42:97, el a fost cu mult înaintea elveţianului Antonio Djakovici (2,63 secunde) şi a austriacului Felix Auboeck (2,92)”.

În cronica cursei, cotidianul a notat că „nu a existat niciodată suspans în aceşti 200 de metri. În frunte după primele două întoarceri, Popovici a dat un adevărat spectacol în a doua parte a cursei pentru a triumfa cu uşurinţă. Şi-a doborât propriul record mondial de juniori, precum şi cel al campionatului european. Minunea din România devine al treilea cel mai rapid om din istorie, după Michael Phelps şi deţinătorul recordului mondial, germanul Paul Biedermann (1:42.00).

Publicația elvețiană Blick recunoaște superioritatea lui Popovici, în condițiile în care elvețianul Antonio Djakovici a fost al doilea: „Popovici are titlurile europene și mondiale atât la 100 m liber, cât și la 200 m liber. S-a apropiat de recordul mondial, deținut de Paul Biedermann din epoca costumului de neopren. Djakovici a fost aproape de suveranul român trei lungimi de bazin, dar a scăzut nivelul pe final. Oricum, argintul n-a fost niciodată în pericol”.

„Minunea din România”

„Minunea din România, David Popovici, a devenit campion european la 200 metri liber, cu al treilea timp din istorie”, a notat și Le Figaro.

Federaţia Europeană de Nataţie (LEN) a scris că David Popovici a „comis-o” din nou şi a reuşit un nou record al competiţiei la 200 metri liber, la Campionatele Europene de Nataţie. „Roma te va păstra în memorie”, a mai notat forul european.Sursa: www.libertatea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri