1.6 C
București
luni, 30 ianuarie 2023

Președintele brazilian ales a purtat conversații telefonice cu liderul rus Vladimir Putin

Publicat pe


Lula da Silva spune că Brazilia va continua eforturile de a atinge pacea și de a lupta împotriva foametei. 

Președintele brazilian ales, Luiz Inacio Lula da SilvaFoto: Arhiva Adevărul

Viitorul guvern al Braziliei va continua eforturile internaționale de a atinge pacea și de a lupta împotriva foametei, a declarat marți președintele ales Luiz Inacio Lula da Silva în urma conversațiilor telefonice cu liderul rus Vladimir Putin.

Astăzi am avut o conversație cu președintele rus Vladimir Putin, care m-a felicitat pentru victoria mea în alegeri și mi-a urat succes în activitățile de stat și în consolidarea legăturilor dintre țările noastre. Brazilia a revenit și este gata să dialogheze cu toată lumea în interesul combaterii foametei și a atingerii păcii”, a scris el pe Twitter.

Anterior, serviciul de presă de la Kremlin a transmis despre conversația dintre cei doi lideri, subliniind că ambele părți „și-au exprimat încrederea că parteneriatul strategic ruso-brazilian va continua să se dezvolte cu succes în toate domeniile, precum și cooperarea pe arena internațională, inclusiv în cadrul cadrul BRICS”. 

Liderii au fost de acord să mențină contacte personale.

Pe 30 octombrie, în Brazilia a avut loc al doilea tur al alegerilor generale, în urma cărora liderul Partidului Muncitorilor, Lula da Silva, a fost anunțat ca viitor președinte. 

Numirea sa oficială va avea loc pe 1 ianuarie 2023. Sursa: adevarul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri