1.6 C
București
luni, 30 ianuarie 2023

Președintele CIO, fără milă: Sancțiunile sportive impuse Rusiei și Belarusului trebuie să rămână în vigoare

Publicat peDupă invazia Rusiei în Ucraina în februarie, CIO a cerut federațiilor sportive să excludă sportivii, oficialii și echipele din Rusia și Belarus de la evenimentele internaționale.

Cu toate acestea, Bach spune că „misiunea unificatoare a sportului” trebuie restabilită. „Suntem o organizație sportivă cu misiunea de a fi un factor de unificare, suntem pe cale să explorăm modalități prin care putem reveni la această misiune unificatoare și cum putem evita ca sportul să fie complet politizat și să fie preluat de interese politice, pentru că acestea sunt două domenii diferite ale societății noastre”, a declarat el.

Bach a adăugat: „Sancțiunile împotriva statului și a guvernului rus și belarus trebuie să rămână în vigoare cu fermitate. Aceste sancțiuni au fost impuse din cauza încălcării armistițiului olimpic, ceea ce înseamnă, de asemenea, o încălcare a cartei olimpice.”

În urma invaziei, Rusiei și Belarusului li s-a interzis participarea la Jocurile Paralimpice de iarnă din martie – deși sportivilor li s-a permis să concureze sub un steag neutru – în timp ce cluburile de fotbal și echipele naționale rusești au fost suspendate din toate competițiile de către FIFA și UEFA.

Alte sancțiuni au fost anunțate în alte sporturi, inclusiv în rugby, Formula 1, ciclism și înot, în timp ce în tenis, jucătorilor de tenis ruși și belaruși li s-a interzis să joace la Wimbledon în acest an.

Cu toate acestea, Bach – vorbind la finalul reuniunii consiliului executiv al CIO de la Lausanne – a declarat că Comitetul este conștient de impactul pe care astfel de sancțiuni îl au asupra sportivilor.

 

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri