0.9 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Preşedintele CJ: Există mafia ursului şi este alimentată

Publicat pePreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, acuză că există o mafie a urşilor, susţinută cu fonduri şi resurse, după ce un urs a atacat un tânăr de 19 ani, într-un sat din judeţ.

”Suprapopularea în cazul ursului brun carpatin nu este o poveste! Cine nu crede să vină în judeţul Harghita şi să constate cu ce pericole se confruntă oamenii! Din păcate acelaşi urs care a mai atacat în trecut în satul Văleni, comuna Feliceni, azi și-a ales o nouă victimă, un tânăr de 19 ani care împreună cu familia aduna turma să o pună la adăpost.

Cât timp mafia ursului există şi este alimentată suntem cu mâinile legate!

Managementul cinegetic este ceea ce trebuie implementat pentru a dimensiona corect populaţia de urs la suprafaţa teritoriului.

Câte victime mai trebuie să fie pentru a înţelege – Cu ursul nu-i de joacă!”, a scris, într-o postare pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Cu ajutorul unui tractor, membrii familiei au reuşit să sperie ursul şi astfel să-l salveze pe tânăr, care a suferit răni la braţ, piept şi la cap, fiind transportat la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc.

În judeţul Harghita, anul trecut, au fost înregistrate aproximativ 700 de pagube provocate de urşi şi în fiecare an sunt din ce în ce mai mulţi urşi.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri