14.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024

Preşedintele comisiei de apărare din Senat îi linişteşte pe români: „Nu există niciun motiv de panică. Nu va face niciun român stagiu militar obligatoriu, nu vom fi luaţi cu arcanul”

Publicat pe”Vorbim despre un proiect de lege la care lucrează Ministerul Apărării, care vorbeşte, într-adevăr, despre un stagiu militar voluntar sau pregătire militară voluntară. Termenii, condiţiile le vom vedea cu toţii în momentul în care acest proiect de lege primeşte toate avizele instituţionale”, a spus senatoarea Nicoleta Pauliuc.

”Nu există niciun motiv de panică, pentru că nu se va da nicio lege, nu va face niciun român stagiu militar obligatoriu, nu vom fi luaţi cu arcanul sa mergem în armată”, a afirmat Pauliuc.

Preşedintele comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Laurenţiu Leoreanu, a precizat la rândul lui că în proiectul Statutului militarului voluntar în termen sunt prevederi privind stagiul voluntar, el arătând că este vorba de femei şi bărbaţi între 18 şi 35 de ani care nu au satisfăcut stagiul militar, iar perioada propusă este de 4 luni, cu anumite recompense, privind cazarea gratuită, salarizarea şi nişte…Sursa: www.romaniatv.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri