26.1 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Președintele Poloniei: Dacă Putin va îndrăzni să folosească arme de distrugere în masă, NATO va lua în reconsiderare decizia de a nu interveni militar

Publicat pe


Utilizarea armelor chimice de către Rusia în Ucraina ar putea determina NATO să își reconsidere decizia de a nu interveni militar în conflict, a declarat președintele polonez.

Andrzej DudaFoto: CNP/AdMedia / Sipa Press / Profimedia

În cadrul unui interviu pentru BBC, Andrzej Duda a fost întrebat dacă nu crede că președintele Putin s-ar putea pregăti să folosească arme chimice.

„Este ceva ce lumea nu a mai văzut la o astfel de scară de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”, a spus el.

„Dacă mă întrebați dacă Putin poate folosi arme chimice, cred că Putin poate folosi orice în acest moment, mai ales când se află în această situație dificilă. Din punct de vedere politic, el a pierdut deja acest război, iar din punct de vedere militar, nu îl câștigă”, a afirmat Duda.

Întrebat dacă un astfel de act ar putea determina o intervenție a NATO, a spus el: „Bineînțeles, toată lumea speră că nu va îndrăzni să facă acest lucru. Dar… dacă va folosi arme de distrugere în masă, acest lucru ar însemna că toată chestiunea se va schimba radical”.

„Cu siguranță, [NATO]… ar trebui să se așeze la masă și să se gândească serios la ce are de făcut, pentru că atunci va începe să fie periculos, nu doar pentru Europa…, ci pentru întreaga lume”, a mai spus președintele Poloniei.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri