22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Președintele Ucrainei le cere civililor să apere țara și să doneze sânge pentru militarii răniți: Suntem atacați. Sprijiniți armata

Publicat peForțele Armate ale Ucrainei duc bătălii grele pentru a respinge atacurile armatei ruse în toată țara. Militarii ucraineni au nevoie de sprijinul cetățenilor, a declarat președintele Volodimir Zelenski, în timpul unei conferințe de presă.

„Militarii noștri au nevoie de acest sprijin. Principalul lucru este că au nevoie de sprijinul populației noastre. Avem o armată de oameni puternici. Populația noastră este și o armată puternică. Așa că sprijiniți-ne armata”, a spus Volodimir Zelenski, citat de site-ul administrației prezidențiale din Ucraina.

Președintele a cerut presei ucrainene să informeze mai activ publicul despre succesul Forțelor Armate și pierderile inamicului.

„Inamicul a suferit pierderi grele. Pierderile inamicului vor fi și mai mari. Au venit pe pământul nostru. Ucraina este atacată din nord, est și sud. Atacata din aer. Astăzi, armata și solidaritatea națională sunt pilonul statului ucrainean”, a spus președintele.

Volodimir Zelenski a subliniat că furnizarea de arme tuturor cetățenilor care doresc să apere suveranitatea Ucrainei a început deja.

„Viitorul poporului nostru ucrainean depinde de fiecare cetățean. Toți cei care au experiență de luptă și se pot alătura apărării Ucrainei trebuie să vină la centrele corespunzătoare. Ministerul Afacerilor Interne va implica veterani în apărarea statului”, a spus el.

De asemenea, Președintele a cerut cetățenilor să se doneze de sânge pentru militarii răniți.

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri