12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Preşedintele Zelenski a cerut sprijin evreilor americani

Publicat pe


Preşedintele Volodimir Zelenski a făcut apel luni la evreii americani pentru sprijin, cu o relatare necruţătoare despre distrugerea produsă în Ucraina de invazia rusă, pe care a comparat-o cu armata germană nazistă care a mărşăluit prin Europa, informează Agerpres care citează Reuters.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukrainian President’s Office / Zuma Press / Profimedia

„Acesta este doar un comportament pur nazist. Nici măcar nu pot califica acest lucru într-un mod diferit”, a declarat, într-o reuniune pe Zoom, preşedintele Ucrainei pentru Conferinţa preşedinţilor organizaţiilor evreilor americani, făcând în continuare presiuni pentru mai multe avioane de luptă şi o zonă de excludere aeriană, această ultimă solicitare fiind respinsă de NATO până acum.

Zelenski a citat o listă cu localităţile, mai mici şi mai mari, despre care afirmă că au fost distruse de forţele ruse, în timp ce ucrainenii, depăşiţi numeric, luptă cu tot ce au, chiar şi atunci când nu au arme.

„Se aruncă sub tancuri, asta ca să înţelegeţi ce se întâmplă aici”, a spus liderul ucrainean, care este evreu.

Rusia a anunțat luni seară instituirea unei încetări a focului în mai multe orașe ucrainene de la 07:00 GMT, marți, pentru a permite evacuarea civililor prin coridoarele umanitare.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri