-0.6 C
București
luni, 30 ianuarie 2023

Prețurile caselor înregistrează cea mai mare scădere din ultimii doi ani în Marea Britanie

Publicat pe


Prețurile locuințelor din Marea Britanie au înregistrat în noiembrie cea mai mare scădere lunară din ultimii peste doi ani, deoarece creșterea ratelor dobânzilor a descurajat cumpărătorii, a anunțat Nationwide, citat de BBC.

Prețurile au scăzut cu 1,4% față de octombrie, ceea ce reprezintă cea mai mare scădere lunară din iunie 2020.
Creșterea anuală a prețurilor locuințelor a înregistrat o „încetinire bruscă”, a declarat societatea de construcții, scăzând la 4,4% de la 7,2% în octombrie.

Creditorul a adăugat că piața imobiliară părea să „rămână moderată” în lunile următoare. La începutul acestei luni, previziunile oficiale ale guvernului au prezis că prețurile locuințelor vor scădea cu 9% în următorii doi ani, deoarece problemele legate de accesibilitate apasă asupra cererii.

Prețul mediu al proprietăților a scăzut luna trecută la 263.788 de lire sterline, de la 268.282 de lire sterline în octombrie, a precizat Nationwide.

Sectorul imobiliar este încă afectat de consecințele mini-bugetului din septembrie, care a declanșat o creștere a ratelor la creditele ipotecare și, de asemenea, a determinat creditorii să suspende sute de produse ipotecare, pe fondul turbulențelor de pe piețele financiare.

În cadrul emisiunii Today de la BBC, economistul șef al Nationwide, Robert Gardner, a declarat: „O mare parte din această situație reflectă consecințele mini-bugetului și ale creșterii mari pe care am văzut-o la ratele la creditele ipotecare, deoarece acest lucru a schimbat într-adevăr calculele de accesibilitate pentru potențialii cumpărători și a făcut ca lucrurile să fie mult mai puțin accesibile.”Sursa: economedia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri