16.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Prețurile la cărți, ziare și la ambalaje vor exploda

Publicat pePrețurile la cărți și la ambalaje vor exploda. “Pe fondul blocării accesului la materia primă rusească, prețul hârtiei pe piața europeană a explodat astăzi”- scrie pe Linkedin Tiberiu Stoian, CEO la Exonia Papper Shopping.

“Majoritatea producătorilor de hârtie kraft au anunțat un val de scumpiri fără precedent. Acestea variază între 30 – 40%. Există un motiv de îngrijorare în rândul industriei tipografice autohtone și așa destul de afectată de recesiune. Măsura se suprapune cu informația neoficială conform căreia, Guvernul Ucrainei a decis confiscarea tuturor mărfurilor aflate în tranzit dinspre Rusia. În această situație în care peste 250 Tone hârtie, destinată pentru Fabrica de Ambalaje Exonia, nu va mai ajunge,” mai spune el.

Prețurile la cărți și la ambalaje vor exploda. De ce?

Creșterea costurilor cu utilitățile de peste 300% pentru utilizatorii industriali din ultimele 12 luni. Dar mai ales blocarea importurilor de hârtie din Federația Rusă. Toate coroborate cu creșterea cererii de sacoșe fabricate din hârtie. Reprezintă consecințe ale situației geopolitice din această perioadă, în care noi, producătorii de ambalaje din Uniunea Europeană suntem victime colaterale, alături de partenerii noștri – lanțurile de retail și operatorii din HoReCa, care sunt cei mai importanți consumatori de sacoșe biodegradabile manufacturate din hârtie la Fabrica De Ambalaje Exonia.

citește și: Se reconfigurează polii de putere ai lumii!

Având în vedere capacitatea mare de procesare a fabricii noastre din Iași de peste 3.500 Tone anual și a faptului că avem alți 5 furnizori europeni de hârtie, blocarea accesului la achiziție pe piața rusă nu ne va afecta pe termen scurt, datorită stocurilor pe care le deținem în depozitele companiei.

Însă, pe termen lung, continuarea tendinței de creștere a consumurilor și de scumpire a hârtiei, ar putea duce la colaps industria procesatoare de celuloză și hârtie, cu consecințe catastrofale pentru multe industrii aflate în aval, spune Tiberiu Stoian.

Directorul de la Exonia Papper Shopping face apel la un consum rațional.Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri