13 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Previziunea lui Ponta: Ce vor face Ciucă și Iohannis

Publicat peFostul premier Victor Ponta a analizat la România TV situația economică și politică, fiind de părere că premierul Nicolae Ciucă va candida la prezidențiale.

„Suntem intr-o criza economica fara precedent, e clar ca razboiul va continua, preturile la energie vor creste. Nu cred ca e vreo problema in coalitie, o sa mearga in continuare, rotativa se va face. Cred ca domnul Iohannis si PNL vor ca in 2023 sa dea vina pe PSD, ca uite, domnul Ciolacu, ca nu mai sunt bani. Cred ca vor sa inceapa iar si lupta anticoruptie, uite l-au gasit pe domnul Chesnoiu acum.

Domnul Ciuca se va pregati pentru mandatul de presedinte, ca in Romania nu mai esti ales, il primesti la adunarea sasilor. Si vor lasa ca oalele sa se sparga in capul PSD si al lui Marcel Ciolacu. Corect ar fi fost ca cel mai mare partid sa aiba premier, PSD trebuia sa il aiba de anul trecut. Sa vedeti cum tinerii frumosi, care acum sunt la Viena si la Vama Veche, isi vor aminti de teme anul viitor. Brusc isi amintesc de probleme economice, de coruptie, am vazut filmul asta de atatea ori.

Nu exista solutie pe energie pentru Romania, pentru ca Romania nu are un lider politic care sa mearga la Bruxelles si sa spuna ca noi ne producem aproape tot consumul, de ce sa economisim cu 15%? Dar noi acum avem cele mai mari preturi din Europa si suntem primii care reduc. Si nu o sa se taie de la populatie, ci de la firme, si nu o sa se mai produca nimic. O sa ne imprumutam, iar cand se va ajunge cu datoria la 100% din PIB, atunci o sa fie Romania lucrului bine facut.

Sunt intrebat, pe afara, ca in Romania nu ma intreaba nimeni, cum e cu razboiul. O sa piarda Ucraina, ca si-a distrus tara, o sa piarda Rusia, ca e clar, o sa piarda Europa, pe energie, si o sa castige SUA si China, nu vad ce e asa greu.

Victor Ponta: „Toate ţările impozitează pe cei ce au făcut bani mulţi, la noi se impozitează microîntreprinderile”

Am vazut ca domnul Ciucă a zis ca s-au luat toate masurile in caz de accident nuclear. Pai eu am stat si eu patru ani la Palatul Victoria si tot nu stiu care ar fi toate masurile de luat pentru asa ceva.

Dar Romania e singura tara fara o politica economica, nicio masura nu are nicio logica. Toate tarile impoziteaza pe cei care au facut bani multi, la noi se impoziteaza microintreprinderile. Dar daca tot marim taxele, ce vrei sa faci cu banii? Pai luam avioane vechin din Norvegia. Serios, pentru asta marim taxe?

Romania face rectificare, toata lumea cere un milion si tu dai 10 lei, mai putin la Administrația Prezidentiala, acolo se da cat se cere.

Eu cred ca aceasta vara mai tine un pic, oamenii mai merg la mare, dar din toamna va fi foarte frig, si nu doar la propriu. Pai cand tu imprumuti la 8%, tu o sa platesti doar dobanzi.”, a spus Victor Ponta la România TV.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri