13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Prim-miniștrii Cehiei, Poloniei și Sloveniei au sosit la Kiev pentru a-și arăta sprijinul pentru Ucraina

Publicat pePrim-miniștrii Republicii Cehe, Poloniei și Sloveniei au sosit marți la Kiev cu trenul pentru a-și arăta sprijinul pentru Ucraina, primii lideri străini care au vizitat capitala de la invadarea Rusiei.

Cei trei șefi de guvern au sosit în Kievul bombardat de ruși

Bombardamentele rusești au lovit marți Kievul, ucigând cel puțin patru persoane, au declarat autoritățile, în timp ce forțele invadatoare forțează înaintarea, iar primarul a anunțat o blocare de 35 de ore începând cu ora 20:00, scrie cnn.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki, omologul ceh Petr Fiala și slovenul Janez Jansa urmau să se întâlnească cu oficiali ucraineni. De asemenea, a fost prezent și viceprim-ministrul polonez Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului de guvernământ al țării PiS, care este considerat principalul factor de decizie din țară.

Premierul ucrainean Denys Shmygal a salutat ceea ce a spus că este „curajul prietenilor adevărați” și a spus că liderii vor discuta despre sprijinul pentru Ucraina și alte sancțiuni împotriva Rusiei.

Principalul consilier al lui Morawiecki, Michal Dworczyk, a declarat marți seara postului privat Polsat News că cei trei prim-miniștri au început o întâlnire cu Shmygal și președintele Volodymyr Zelenskiy.

Radiodifuzorul de stat polonez TVP Info a raportat că Morawiecki și Kaczynski au mers și ei să se întâlnească cu autoritățile de la Kiev, fără a oferi mai multe detalii.

O nouă rundă de negocieri s-a încheiat

A patra rundă de negocieri dintre Ucraina şi Rusia a fost dificilă, anunţă, marţi seară, Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski. Acesta a transmis că ”există contradicţii fundamentale”, dar este şi loc de compromis, iar discuţiile vor fi reluate miercuri.

Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a transmis, marţi seară, pe Twitter, că cea de-a patra rundă de negocieri dintre delegaţiile Rusiei şi Ucrainei s-au terminat.

”Vom continua mâine”, a transmis Podoliak, adâugând că procesul de negociere este ”foarte dificil şi dens”, scrie news.ro.

Potrivit lui Podoliak, ”există contradicţii fundamentale”.

”Dar, cu siguranţă, există loc de compromis. În pauză se va continua lucrul pe subgrupe”, a mai anunţat Podoliak.Fiala a spus că decizia de a vizita Kievul a fost luată în consultare cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri