6.8 C
București
vineri, 31 martie 2023

Prima reacție a Casei Albe la doborârea de către ruși a unei drone americane: “Marea Neagră nu aparține vreunei națiuni. Dacă vor să ne împiedice să operam în spațiul aerian internațional, acest lucru nu se va întâmpla.”

Publicat pe


John Kirby a declarat că “dacă mesajul [Rusiei] este că vor să ne împiedice sau să ne descurajeze să zburăm și să operăm în spațiul aerian internațional, deasupra Mării Negre, atunci acest mesaj va eșua, pentru că nu se va întâmpla acest lucru. Vom continua să zburăm și să operăm în spațiul aerian internațional, deasupra apelor internaționale. Marea Neagră nu aparține vreunei națiuni. Vom continua să facem ceea ce trebuie pentru a apăra interesele naționale de securitate în acea parte a lumii“.

De asemenea, Kirby a adăugat că prezența dronelor americane deasupra Mării Negre nu este ceva obișnuit, deoarece Forțele Americane “zboară în mod constant deasupra acelui spațiu aerian”, fără a fi nevoie să ceară permisiunea Rusiei pentru a desfășura zboruri.

Drona americană Reaper prăbușită în Marea Neagră nu a fost recuperată încă, mai transmit oficialii americani.

Știre în curs de actualizare…

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Sursa: www.biziday.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri