1.3 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Primăria Timișoara a ”învins” patru terase ilegaliste. După multe somații, au fost ridicate de pe amplasamentele centrale/FOTO

Publicat pe


Echipele municipalității au avut de lucru de la prima oră a dimineții, patru terase instalate în zona zero a Timișoarei nu își vor mai primi de astăzi clienții, fiind ridicate de pe amplasamente de oamenii primăriei pentru că funcționau ilegal.

Proaspăt revenit din concediu, primarul Dominic Fritz a prezentat situația teraselor: două terase, una lângă cealaltă, în aceeași piață centrală a Timișoarei, una are autorizație și plătește ocuparea domeniului public, cealaltă, nu.

”Avem câteva zeci de terase în zona centrală a Timișoarei. Toate, cu excepția a patru dintre ele, sunt autorizate și plătesc pentru spațiul public pe care îl folosesc pentru afacerea lor. În această dimineață am trecut la desființarea celor patru care sfidează comunitatea: două sunt în Piața Victoriei, una în Libertății și una în Unirii. După luni de somații și amenzi repetate să intre în legalitate pe care le-au ignorat am luat măsura de a elibera noi domeniul public. Toate cheltuielile de desființare, transport și depozitare vor fi recuperate de la proprietari. Este un gest de normalitate și de corectitudine față de majoritatea restaurantelor și teraselor care respectă legea și regulile locale. Știu că este o măsură care a fost extrem de rar aplicată în anii trecuți, pentru că a existat o complicitate între cei care ar fi trebuit să aibă grijă de patrimoniul public și cei care îl exploatau ilegal, în detrimentul celor corecți”, ne anunță primarul, la primele ore ale dimineții de joi.

Fritz ne anunță că de acum înainte va domni legea și că va continua lupta pentru patrimoniul orașului.

S-a terminat cu ”se poate oricum”. Legea e aceeași pentru toți și voi continua lupta pentru respectarea patrimoniului Timișoarei. Timișorenii vor un centru viu, dar s-au săturat de nesimțire”, a mai anunțat Dominic Fritz.

 

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri