21.8 C
București
luni, 20 mai 2024

Primarul Bucureștiului, despre ilegalitățile din urbanism: “Dintre autorizaţiile emise în mandatul anterior şi care sunt contestate de vecini în instanţă, 50% sunt anulate, deci gradul de ilegalitate e foarte mare”

Publicat pe


Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a fost chestionat în emisiune la Antena 3 despre afirmația sa privind existența unei așa zise mafii imobiliare în Capitală. Edilul a argumentat că această mafie există, în primul rând din pricina corupției de la nivelul autorităților publice, de exemplu „atunci când e prevăzut că pe un spațiu verde nu se poate construi, dar totuși, autoritatea publică dă voie să se construiască. Acesta înseamnă corupție”, transmite G4Media. De altfel, a punctat edilul, tocmai pentru că legea nu a fost respectată de autorități (referindu-se la vechea administrație a Capitalei – n.red) s-au anulat peste 50% din autorizațiile de construire contestate, prin decizii date de instanțe.

Mafie imobiliară mai înseamnă și „acel grup de dezvoltatori care se dovedește mai puternic decât statul, pentru că ajunge să influențeze deciziile statului”, a mai spus Nicușor Dan.

Și cel mai grav, avem de a face și cu „acea mafie…



Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri