17.7 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Primarul din Mariupol, mărturii şocante: „Din ziua a 5-a de război, oraşul e complet blocat. Ruşii ne-au tăiat accesul la curent, apă, căldură”

Publicat peTrimisul special al Antena 3 în Ucraina, Ana Maria Roman, a obţinut un interviu, în exclusivitate, de la primarul oraşului asediat, Boichenko Vadim.

„Ne aflăm deja în a 37-a zi de război, iar din ziua a cincea a războiului, oraşul este complet blocat. Armata rusă ne-a tăiat metodic accesul la energie electrică, apă, căldură.

A folosit şi aviaţia pentru a bombarda depozitele de alimente, ceea ce face ca spectrul catastrofei umanitare să fie foarte puternic.

La fiecare evacuare programată a fost scoasă din oraş populaţia civilă, bătrâni, femei, copii, am folosit pentru asta autobuze noi, cumpărate prin amabilitatea investitorilor noştri, BERD, FMI, iar aceste autobuze, în număr de 150, au fost prezente în trei locaţii (…).

Pe parcursul a 10 zile însă, Federaţia Rusă, care ştia despre aceste operaţiuni de evacuare, ştia despre aceste trei locaţii, de faptul că vom evacua populaţia cu aceste autobuze, a folosit sistematic aviaţia, artileria pentru a bombarda şi a trage în autobuzele noastre şi, astfel, am rămas fără autobuze.

La început au fost 150, după care s-au redus la 100, 50, 30, 10, 6, ca în final numărul lor să ajungă la zero. Astfel, în data de 13 martie, am rămas fără autobuze.

Din păcate, din ziua a cincea a războiului, a folosit toate armele interzise posibile, sisteme de lansare a rachetelor de dimensiuni mari, inclusiv rachete GRAD. 

Din păcate, au fost navele care au ajuns în apele teritoriale ale Mării Azov. Iniţial a fost una singură, numărul lor a crescut ulterior la patru.

După care, au introdus şi aviaţia, iniţial sub forma unui singur avion, care efectua raiduri şi arunca bombe la fiecare jumătate de oră, ulterior le-au suplimentat numărul la cinci”, a spus primarul din Mariupol, Boichenko Vadim, în exclusivitate pentru Antena 3.

În curs de actualizare.

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri