17.4 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Primarul Kievului: Două milioane de locuitori au rămas blocați în mijlocul trupelor ruse. Mai avem provizii pentru câteva săptămâni

Publicat pePrimarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat vineri seara că el consideră că sunt aproape două milioane de locuitori ai orașului care au rămas, aceștia fiind prinși în mijlocul trupelor rusești care avansează pe câteva fronturi.

Primarul capitalei ucrainene spune că orașul, care în mod normal are o populație de 3,5 milioane, are destule provizii esențiale pentru a rezista câteva săptămâni, iar că liniile de aprovizionare rămân momentan deschise, transmite Reuters.

Fratele său, Wladimir, a adăugat, într-un interviu comun, că unii bărbați și unele femei care și-au însoțit familiile către relativa siguranță a vestului țării se întorceau pentru a lua parte la apărarea orașului.

„Credem că aproape două milioane de oameni încă se află în Kiev și este foarte important să oferim servicii oamenilor. Acum avem electricitate, căldură, gaze, avem apă”, a spus Vitali, pentru Reuters, la un centru logistic din Kiev, unde el și ajutoare coordonau livrarea proviziilor de alimente și medicamente magazinelor și persoanelor izolate acasă.

El a mulțumit țărilor care trimit provizii Ucrainei și a estimat că orașul are destule bunuri esențiale pentru a rezista încă două săptămâni.

„Ținta (invaziei rusești) este capitala Ucrainei, ținta este Kiev”, a spus Vitali. „Suntem pregătiți să ne apărăm orașul”.

Armata Rusiei este aproape de Kiev la vest și la nord-vest, unde au avut loc lupte grele, și a încercat să se apropie dinspre est și nord-est.

Oficialii ucraineni au spus că scopul final al rușilor este de a încercui orașul pentru a încerca să-l ocupe.

Vineri, forțele rusești s-au regrupat la nord-vest, conform imaginilor din satelit, Marea Britanie spunând că ar putea fi pregătiri pentru un asalt asupra orașului în următoarele zile.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri